zaterdag 6 mei 2017

Seniorendag APPLUS RTD 02-05-2017

Afgelopen dinsdag gingen manlief en ik naar Vlaardingen. Hier werd de seniorendag gehouden van het bedrijf waar manlief altijd gewerkt heeft.
Ieder jaar wordt er zo'n dag georganiseerd maar het was de eerste keer dat wij een seniorendag bezochten.
De locatie waar de dag was was het Delta Hotel aan de Maasboulevard. Natuurlijk een unieke locatie voor zo'n bijeenkomst want het uitzicht wisselt steeds door de voorbijvarende schepen.


Het was wel jammer dat het geen mooi weer was en het ook regende want anders zouden we er heerlijk hebben kunnen zitten op het terras maar vanuit de zaal de 4 windstreken, die hoog boven het water ligt, konden we uitkijken over één van de windstreken van de Rotterdamse haven.
Heel veel in het restaurant en het hotel had natuurlijk te maken met de scheepvaart. Zo kregen we b.v. bij de koffie een koekje in de vorm van een vis, het zoutvaatje had de vorm van een vuurtoren, de kapstokstandaards leken op roeispanen, de raampjes in de binnendeuren op patrijspoorten, etc.
Voor manlief was het leuk om zijn vroegere collega's weer eens te spreken. Voor mij was het ook leuk want ik sprak natuurlijk met de vrouwen die met hun man waren meegekomen.
Trouwens het was ook leuk om naar de schepen te kijken die langs kwamen.Voordat het koude en warme buffet kwam werd er eerst een watersaluut gebracht door een blusboot van de Port of Rotterdam. Dit had de organisatie  van deze dag speciaal gevraagd en dit werd door allen aanwezig erg op prijs gesteld. Het was geweldig om te zien!

Het koude en warme buffet smaakten ons heerlijk en het dessert was ook niet te versmaden.  Nadat we tenslotte nog een kop koffie hadden genomen werd het tijd om weer naar het Hoge noorden terug te keren.


Toen we weer buiten kwamen werd de lucht opeens een stuk helderder.  Jammer dat dit niet eerder gebeurd was. Maar je kunt niet alles hebben.Ik zag daar ook een halte van de watertaxi. Ik begreep dat je met 50 km per uur over de Maas gaat.
Ik had ze ook voorbij zien komen toen ik in het restaurant zat. Het lijkt me wel leuk om zo'n tochtje te maken maar ik weet niet zeker of ik het niet eng zal vinden.
We passeerden twee kunstwerken. Het eerste is van Leen Droppert "Hommage aan de Zeilvaart" uit 1993 en het tweede is van Arthur Spronken uit 1970 "Compositie" genaamd. Het is dat ik het later thuis op internet heb opgezocht want ik zag dit er niet in. Ondanks dat deze dag niet direct voor ons naast de deur werd gehouden was het beslist de moeite waard om er heen te gaan. Ik vind het altijd leuk om naar voorbijvarende schepen te kijken. Als kind woonde ik vlak bij de Oude Maas en keek toen ook al vaak samen met mijn moeder naar de schepen die voorbij kwamen.
Bij mooi weer zal het hier ook wel mooi zitten zijn aan de rivier, vooral op de bijzondere bankjes.Hoewel wij dit jaar voor het eerst de seniorendag bezochten is het zeker voor herhaling vatbaar.

8 opmerkingen:

 1. Vlaardingen.. het ligt hier om de hoek en ik ben er nog nooit geweest! En dat terwijl de binnenstad ook de moeite waard schijnt te zijn.. en er net zulke mooie molens staan als in Schiedam! :-) Altijd leuk zo'n dagje uit van 'de zaak'.. mijn schoonouders hebben dat ook heel lang nog gedaan toen mijn schoonvader allang met pensioen was, waren hele interessante reisjes bij ook! En als je zoals jouw man van schepen houdt, is dat vast heel goed bevallen!
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn deze foto's beter dan die van Ekehaar? Zo niet dan staat er iets niet goed bij mijn fototoestel en ik zou niet weten wat.
   Toen ik hier in Vlaardingen was dacht ik wel even aan jou. Ik dacht dat je hier wel een of andere tocht gelopen zou hebben.
   Ik vind het altijd wel leuk zo'n dagje en voor manlief was het ook leuk om zijn oud collega's weer eens te spreken.

   Verwijderen
  2. Ja, deze foto's vind ik wel beter. Misschien dat er tijdens de wandeltocht iets niet goed gestaan heeft? Ik weet het ook niet hoor.. maar het viel me gewoon op. Ik zal er morgen eens op de laptop naar kijken.. want mijn vaste scherm is ook niet zo geweldig, maar dan zou ik déze foto's eigenlijk ook zo korrelig moeten zien hè.
   Nee, nog nooit in Vlaardingen geweest volgens mij.. weet ook niet of er wandeltochten gehouden worden.
   Kaartje was graag gedaan hè! :-)

   Verwijderen
  3. Ik zou een cameraatje moeten hebben waar eigenlijk niets geen extra dingetjes zouden moeten opzitten. Kan ik ook niets verkeerds hebben staan.

   Verwijderen
 2. Een prachtige dag, Noortje. Heel leuk, die scheepvaart'dingen' ! En kunst... !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die scheepvaart dingen waren zo leuk in dat hotel. Een vriendin van me heeft er ook weleens een nacht overnacht en zei dat ze toen in een kamer overnachtte die de Kapiteins kamer heette. Zij en haar man hadden toen ook mooi uitzicht over het water.

   Verwijderen
 3. Volgens mij nog nooit in Vlaardingen geweest terwijl we vroeger toch redelijk dicht in de buurt van "Rotjeknor" woonde.
  Wat betreft zo'n ritje met een watertaxi lijkt me enig om eens uit te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn moeder noemde Rotterdam ook altijd "Rotjeknor" Misschien kunnen wij eens samen een tochtje in een watertaxi doen.

   Verwijderen