Een klein ommetje van 5 km 22-01-2021

Ik heb er nog steeds moeite mee om me er toe aan te zetten om regelmatig een stukje te gaan wandelen. Omdat ik medicatie in de apotheek moest ophalen was dit een mooie reden om dit lopend te doen. Ik had mijn fototoestel niet bij me maar ik zag toch nog wat dingen onderweg die ik met mijn smartphone op de foto zette. 
Toen ik de wijk uit liep zag ik dat het wel erg nat was van de regen van de afgelopen tijd.
Nu ik de laatste tijd in de nabijheid van mijn huis soms wandel kom ik door straatjes waar ik nog nooit eerder door kwam. Ik kwam langs "Het huis voor de Kunst" waar ik al vaker langs kwam en sterker nog in het verleden heb ik er ook weleens een expositie bezocht.
Dit huis heeft een particulier speciaal voor zijn kunst laten bouwen en mochten belangstellende komen kijken. Sinds 2019 is het gesloten.
Om het huis staan ook enkele standbeelden in de tuin. Toen ik langs het oude stationsgebouw kwam zag ik een oud vrachtwagentje staan. Ik had deze er nog nooit eerder gezien.
Niet veel later was ik bij de apotheek en nam ik mijn medicijnen in ontvangst. Ik besloot door de winkelstraat terug te gaan want daar kom je tegenwoordig geen mens tegen dus is het gemakkelijk om voldoende afstand te houden. 
Halverwege in de winkelstraat passeerde ik het gemeentehuis.
Toen ik in de buurt van het hertenkamp was besloot ik om er even te kijken of de herten deze keer wat levendiger zouden zijn en jawel ik zag ze deze keer staan i.p.v. liggen.
Ik vind het mooie dieren en kijk er dan ook graag naar.
Opeens zag ik vanuit mijn ooghoek iets liggen liggen bij de afrastering. Het bleek een Happy Stone te zijn. Ik hoorde hier onlangs iets over op de radio.
Een Happy Stone is een met verf versierde steen die door een amateurkunstenaar is verstopt om gevonden te worden. In principe zou je zo’n steen dus overal kunnen vinden, ten minste als er stenenschilders in de buurt zijn. Je mag de gevonden steen houden of ergens anders weer neerleggen. Maar het is eigenlijk de bedoeling dat je de steen kort adopteert en deze daarna weer loslaat ergens in de buurt. Want het eigenlijke doel is dat de steen  “op reis gaat”. De Happy Stones zijn ook bekend als Doodle Stones, Rock Painting of Kei tof.
Trouwens ik heb de steen natuurlijk ook weer losgelaten nadat ik hem even in huis gehouden heb. 
Het was nu nog een klein stukje naar mijn huis en ik zag onderweg nog een reiger die in een singel stond en probeerde een visje te vangen. 


12 opmerkingen:

  1. Een heel gevarieerde wandeling zie ik.
    Met je favoriete herten, kunst, mooie gebouwen etc.
    En als kers op de taart ook nog een happy stone gevonden, lijkt me heel bijzonder.
    Je komt ze denk ik alleen tegen als je wandeld want dan heb je meer oog voor de omgeving. Wat een bijzondere vrachtwagen bij het station, zo 1 heb ik nog nooit gezien.
    Mooi huis dat gebouw van de kunst, jammer dat het niet meer open is voor het publiek, het ziet er niet echt bewoond uit, echter dat kan schijn zijn.
    Weer iets opgestoken van jouw omgeving, zo leer je elke keer iets bij :-)

    Liefs GeZet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat huis voor de kunst is nooit bewoond geweest hoor. Het as vroeger op zaterdag open en op afspraak meen ik.

      Verwijderen
  2. Hier bezorgen de apotheken, ik zie ze wel eens rijden. Maar even wandelen is altijd mooi natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier bezorgt de apotheek ook als je dat zou willen maar aangezien ik in 2019 nog de 4daagse van Nijmegen liep vind ik niet dat ik dat al zou moeten laten doen. Maar als het nodig is is dat wel een mooie service.

      Verwijderen
  3. Mooi wandelingetje met veel te zien! Prachtig beeld bij dat Huis van de Kunst.. jammer dat het niet meer te bezoeken is.. dat zal niet alleen maar door corona zijn zeker?
    De hertjes blijven leuk.. maar ik vroeg me af wat dat grote pand erachter was?..dat 'Noorderpoort'?
    Het gemeentehuis heeft wel wat weg van dat van Oud-Beijerland waar ik eind vorig jaar nog wandelde met m'n grote broer.
    Wat leuk, die Happy Stones.. en deze vooral ook, met een egeltje van Jan Vis erop hehe. Maar hoe weet je dat het zo'n steentje ís.. staat het erop?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Omdat de eigenaar van dat Huis voor de Kunst geen opvolger had was hij genoodzaakt om het te sluiten.
      Ja die hertjes daar kijk ik vaak ook als ik op de fiets ben, ik vind die kopjes zo schattig.
      Dat gebouw is de voormalige algemeen school die werd gebouwd in 1915 onder architectuur van Jan Stuivinga, die ook verantwoordelijk was voor de verbouw van het gemeentehuis in 1913. Noorderpoort is nu een regionaal opleidingencentrum wat middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet algemeen volwassenenonderwijs, taal- en inburgeringscursussen en cursussen voor volwassenen verzorgt.
      Aan de achterzijde is het schoolgebouw uitgebreid met een nieuwe vleugel.
      Dat het een Happy Stone was wist ik omdat er de laatste tijd veel in de stad Groningen worden neergelegd en je op Facebook (niet dat ik dat heb) kunt zien waar ze ongeveer liggen. Er staan achterop soms op welke Facebook groep je een bericht kunt achterlaten waar je de Stone gevonden hebt. Op deze steen was dit niet goed meer te lezen anders had ik mijn schoonzusje gevraagd om een bericht daar op te plaatsen.

      Verwijderen
  4. Je zag alleen moois, Noortje! In deze, voor velen, negatieve tijd...
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je wandelt vallen je soms dingen op die je anders niet ziet.

      Verwijderen
  5. Wat een rondje lopen wel niet oplevert aan indrukken.
    Voor mij het vrachtwagentje.
    Gelukkig is wandelen een prettige ontspanning. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vrachtwagentje staat er nog niet zo lang. Ik liep daar al vaker en zag hem niet eerder.

      Verwijderen
  6. Leuke wandeling heb je gemaakt. Wat daar boeiend om te zien. 5 kilometer is zeker leuk gewandeld. Mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen